The Black box

Het leven draait om steeds weer iets nieuws proberen. Nooit stilzitten en altijd op weg zijn naar de volgende berg om te beklimmen. Het is zoals het spreekwoord zegt: ‘Stilstand is achteruitgang’ en dat is ook precies wat het is. Feitelijk gezien zijn we altijd bezig om verder te komen, beter te worden en proberen het verleden niet de toekomst te laten worden. We zijn op een reis door het leven. Een reis die we allemaal ondernemen.

Die reis kan je op verschillende manier weergeven, zichtbaar maken. Ons leven bestaat uit vele onderdelen, allemaal onlosmakelijk verbonden met elkaar zoals we onderling ook allemaal verbonden zijn met elkaar. Die verbondenheid is iets wat niet altijd zichtbaar is. Vandaar dat bij mij ook de vraag rees over de reis van ons leven. Ondernemen we die alleen of doen we dat samen? En hoe zit het bij mensen die hun dagelijkse bestaan in eenzaamheid doorbrengen. Hebben zij wel een reden om het leven als een reis te zien? Gaan zij überhaupt wel vooruit in het leven of verval je bij een eenzaam bestaan in een vorm van stilstand? En daarmee de achteruitgang die erop volgt? Vragen waar ik niet gemakkelijk het antwoord op kan vinden en toch de behoefte voel om ze te beantwoorden. Tenslotte zijn we in mijn ogen allemaal reizigers, al zijn sommige dit tegen wil en dank. En ook de mensen die niet lijken te reizen verdienen het om meegenomen te worden in een reis door het leven, het bestaan en de achtertuin.

Om zo’n reis vorm te geven heb ik The Black Box bedacht. Het is een verzameling van herinneringen die je, gedurende een heel jaar, samen met mij opbouwt. Twaalf maanden lang krijg je elke maand een enveloppe met kunst toegestuurd. Voorwerpen die handelen over kunst, tekeningen, prints, gevonden stukjes papier. Allemaal zaken die mij het gevoel geven op reis te zijn door het leven en dan met name een herinnering zijn aan de noodzaak dat we kunst moeten blijven omarmen. Deze verzameling gaat allemaal in een speciaal voor dit doel gecreëerde doos, zodat je er later nog een keer op terug kan kijken en weer herinnert wordt aan dat jaar dat je iets totaal nieuws probeerde. Toen je een abonnement op kunst nam!

Want wat zou je doen als je een abonnement op kunst zou kunnen nemen? Dat je gedurende een heel jaar lang elke maand een enveloppe thuisgestuurd krijgt met originele werken, prints, gedichten, teksten en gevonden voorwerpen. Voorwerpen die je meenemen op een reis door het leven en dingen die we eigenlijk ook niet begrijpen. Allemaal spullen voor in de doos die je op de eerste maand thuisgestuurd hebt gekregen. Zou je het met lede ogen aankijken of gelijk op in springen, omdat je ook zo’n reis door kunst en gedachten wilt maken?

Ik hoop dat ik je enthousiast heb gemaakt met mijn korte beschrijving van The Black box. Dat je het aandurft om met mij op reis te gaan zonder dat je weet waar we heen gaan. Voor mij is het ook iets volledig nieuws. Zelfs ik weet niet waar we heengaan en waar het zal eindigen, alleen dat het een reis is die we beide nooit zullen vergeten. Jij, omdat je altijd kan terugkijken op een doos vol met kunst/spullen/voorwerpen en ik, omdat ik je dankbaar kan zijn voor de reis die ik samen met jou heb kunnen ondergaan.

 

Voorbeeld inhoud box
Voorbeeld inhoud box
Voorzijde The Black box

The black box in het kort:

1 Hardbox doos, gepersonaliseerd met je naam en ingangsdatum. Elke box is uniek, geen enkele is hetzelfde. Elke maand, gedurende 11 maanden, een enveloppe met kunst (inhoudt wisselt tussen originelen, foto’s, prints, boekjes, zines, stukjes papier, kleine voorwerpen, foto’s, etc.)

Kosten:
Eerste maand: € 75,- voor de box en eerste verzamelvoorwerpen.
Overige 11 maanden: € 35,-.

Achterzijde The Black Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *