Series

Fear of loathing and feelings

Tijdens de lock-down van 2020 en in de vele momenten die daarop volgden leek het erop of de angst heerste. Angst voor de wereld, andere mensen, ziekte en de wetenschap dat we dood zouden kunnen gaan. Overal waar we keken werden we gevoed met angst. Zoveel angst dat we zelfs bang werden om angst te ervaren. Niemand leek nog te weten hoe we met deze gevoelens en vooral elkaar moesten opgaan. 

 

Dit inspireerde om een serie tekeningen te beginnen die het gebrek aan normale gevoelens uitbeeld. Hoe gingen we om met elkaar, ons innerlijk en de natuur net buiten de deur. In een wereld waar de angst heerste valt het niet altijd mee om normaal te kunnen doen tegen onszelf en de buurman, die we normaal gesproken ook liever niet zien.

The four seasons

Elk jaar gaan we weer door de vier seizoenen. Alleen merken we de laatste jaren steeds minder van de overgang van het ene seizoen naar het andere seizoen. Toch is het iets om bij stil te staan. Bij hoe het was om de bomen te zien ontluiken in de lente, de warme zon op je huid in de zomer, paddenstoelen in de herfst en de koude luchten van de winter. Vier seizoenen, elk met hun eigen tekening.


Birds, no stone

Volgens het spreekwoord is het mogelijk om twee vogels te vangen met één steen. Het is alleen de vraag of deze steen daadwerkelijk gegooid moet worden om de vogels te vangen of dat de vogels zelf er ook nog iets over te zeggen hebben. En wat als we de steen helemaal uit de vergelijking weghalen? Wat blijft er nog over als we alleen de vogels willen vangen? Het zijn geen makkelijk beantwoordbare vragen, zeker niet als je er langer over gaan nadenken. Zonder een steen zijn vogels meer dan het spreekwoord alleen, maar hoeveel meer is dan de vraag.