Bladeren door het bos alsof de morgen nooit komt

Werken in serie

Collages

Olifantsgras papier

Duurzaamheid is de weg geworden naar een gezondere wereld en papier gemaakt van een lokaal gekweekte plant kan hieraan meehelpen. Papier is voor elke zichzelf respecterende kunstenaar belangrijk en helaas genoeg is de productie van papier in veel gevallen niet duurzaam. Iets wat je van papier van olifantsgras niet kan zeggen. Gekweekt in Nederland, gemaakt door een Nederlands bedrijf en geproduceerd om de ecologische voetstap zo klein mogelijk te houden. Ideaal voor series van werken waarbij duurzaamheid en het milieu als onderwerp dienen.

Digitale collages

Zines

Kleine boekjes, grotere boeken, strips, verhalen en meer van dat soort. Zines zijn gemaakt om handzaam te zijn. Ze zijn er om snel te lezen en vaker in te kijken. De zine moet beklijven, blijven plakken in je geest en je tot nadenken over het grote geheel aanzetten. Maar vooral moet een zine plezier geven. Plezier om erin te kijken, om het te lezen en weer terug in de kast te zetten. Zines zijn er om te verzamelen en om cadeau te doen aan mensen die eens iets anders willen zien dan de kunst aan de muur.

Talismannen

Tussen de dunne scheidslijn van kunst en magie probeer ik de wereld te vangen. Op een plat vlak, omdat de wereld van zichzelf goed gevuld is met vormen. Of in een meer definitieve vorm als een talisman.

Het platte vlak is waar ik mijn verhalen zonder woorden vind. In werken uitgesponnen in een serie, als boekjes waarbij de gebruikte woorden onderdeel uitmaken van de afbeeldingen en met digitaal gecreëerde collages, omdat tekenen niet altijd volstaat.

Papier is hierbij het voornaamste medium, als een wezenlijk onderdeel van de dingen die nooit zijn geweest. Met papier worden de doorgeefluiken voor woordeloze verhalen gemaakt, met papier kan een extra verhaal worden vertelt dat niet opvalt tot iemand je erop wijst.

De talisman is magie, magie is de wereld. Op papier ontstaat magie. Niets is de werkelijkheid en alles is geoorloofd.

In de shop is alles te koop

PORTFOLIO GODPIPO

© 2022 Arjan Winkelaar - All Right Reserved