Olifantsgras papier

Duurzaamheid is de weg geworden naar een gezondere wereld en papier gemaakt van een lokaal gekweekte plant kan hieraan meehelpen. Papier is voor elke zichzelf respecterende kunstenaar belangrijk en helaas genoeg is de productie van papier in veel gevallen niet duurzaam. Iets wat je van papier van olifantsgras niet kan zeggen. Gekweekt in Nederland, gemaakt door een Nederlands bedrijf en geproduceerd om de ecologische voetstap zo klein mogelijk te houden. Ideaal voor series van werken waarbij duurzaamheid en het milieu als onderwerp dienen.

Elephants

Het eerste waaraan je denkt bij olifantsgras papier is olifanten. Aan de olifanten die in de kamer staan en zonder enige beschuldigende vinger naar je te wijzen zeggen dat de manier waarop je met het milieu omgaat een zooitje is. Of dat je het juist heel erg goed doet en ze zonder een oordeel te vellen zeggen dat ze blij met je zijn.

Olifanten op olifantsgras papier. Het is het eerste wat bij je opkomt.

The elephant in the room (or how to transform a mosquito in an elephant)

Zeven losse tekeningen die één werk vormen. Zeven om een Nederlands spreekwoord te vertalen naar het Engels en de indruk te wekken dat het vrij gemakkelijk is om een olifant te laten ontstaan uit een mug. Een dode mug, een gefragmenteerde olifant. Alsof de mug noch de olifant er echt toe doen, terwijl ze beide belangrijk zijn voor de biodiversiteit van de natuur.

 

Het is de olifant in de kamer.

‘The elephant in the room’ is beschikbaar om te kopen. Mocht je interesse hebben om dit werk te aan te schaffen neem contact op via onderstaande knop.

Freaks of nature

Overal op de aarde zijn wezens te vinden die vreemder zijn dan alles wat we kunnen bedenken. Toch is er geen wezen vreemder dan de mens. Zijn vermogen om weg te kijken wanneer volledige ecosystemen instorten, verdwijnen en in de afgrond vallen is ongekend. Hier is de werkelijkheid meer bizar dan de fantasie en tevens voer voor meer werk dan goed voor ons is.